Tehosekoittimen taidetta
Maalaukset löysivät uuden kodin
Tällä viikolla olemme tehneet
Muut ryhmät jatkoivat vielä animaation kanssa ahertamista.
Animaatiot ovat netissä
Animaatiomaistiaisia
Lukion KUV4-kurssin tehtävät ennakkoon nettiin
AIHE: Taide kertoo sinusta – postmodernistinen tarinani
Kuvaus: Kokoa oma kuvallinen historiasi. Etsi valokuvia, piirrä ja maalaa muistoja elämäsi varrelta ja toteuta niistä oma tarinasi. Voit miettiä, mitä esineet kertovat sinusta? Mitä muistat lapsuudestasi? Mitä tulet muistamaan tästä ajanjaksosta vuosikymmenten jälkeen? Mitkä muistot muovaavat minuutesi? Tee kollaasi, piirros, maalaus, valokuva tai sekatekniikkatyö. Lisäpisteiden toivossa voit liittää teokseen kuvan/piirustuksen/maalauksen itsestäsi.
AIHE: Taidekuvan sanoma omaksi sanomakseen – kuvan intertekstuaalisuus
Kuvaus: Etsi mieleisesi taidehistorian tunnettu teos. Mieti sen sanomaa ja ulkoista se sanoiksi erilliselle paperille. Unohda alkuperäinen teos, josta sanoman havaitsit. Tee oma taideteoksesi, joka välittää saman sanoman. Lopuksi vertaa omaa taideteostasi siihen, josta sanoman omaksuit ja kirjoita parilla lauseella, miten sanoma muuttui työskentelyn aikana ja miten erotettavissa sanomien samankaltaisuus on teoksissa. (Kts. Taidehistoriaa helposti -linkki oikealla olevasta sivupalkista, jos on vaikeuksia löytää taidekuvia.)
AIHE: Fiktiivinen triptyykki itsestä
Kuvaus: Tee haluamasi kokoinen triptyykki haluamallasi tekniikalla. Ensimmäisessä triptyykin osassa kuvaat runsaasti värejä käyttäen itsesi 4-vuotiaana vanhempien silmin nähtynä. Toisessa osassa kuvaat kahdella värillä itsesi 14-vuotiaana opettajan silmin nähtynä. Kolmannessa osassa kuvaat yhdellä värillä itsesi 40-vuotiaan työtoveriesi silmin.
AIHE: Käsikirjoitus
Kuvaus: Valitse alla olevista aiheista yksi tai keksi omasi. Tavoitteena on kertoa tarina otsikosta ainoastaan kolmen kuvan avulla. Sommittele kaikki kolme kuvaa A2- tai A3-paperille. Tekniikka vapaa.
1. Keikalla
2. Yötaksissa
3. Ajan kanssa kilpaa
LISÄTEHTÄVÄ: Laulu kuvaksi
Kuvaus: Kerro haluamasi laulun kertoma tarina yhdellä kuvalla. Sanoja teoksen osana saa käyttää. Teos on mustavalkoinen, tekniikka ja koko vapaa. Käy katsomassa tämä video, niin ymmärrät, miten kuva voi tukea ääntä.
Koristelu ei tarvitse olla tylsää tai edes askartelua
Animaatioita nettiin lähiaikoina
Animaaniota
Lisää linkkejä ILMAISIIN ohjelmiin
Uutta tällä viikolla
Pelikilpailu nuorille
Tänään teimme
Lukion ykköset jatkoivat puurtamistaan haastavien tehtävien parissa.
Tänään teimme
Kasien kanssa aloimme tutkia ihimiskasvojen piirtämistä videon ja luennon inspiroimana.
Teoksia tästä lähin muuallekin kuin webbiin
Videopelien väkivaltaisuudesta
Kokeile ammattilaisten kuvanmuokkausohjelmaa, Photoshop CS 3:ta
Tänään teimme
1) Kuvapari: "Muutos"
2) Kuvasarja, 10 kuvaa, oma aihe
3) Persoonapronomien (minä, sinä, hän...) kuvittaminen valokuvan keinoin
Hiukan oli joillain käynnistymisvaikeuksia, mutta lopulta kaikki saivat ainakin kokeiltua kuvan ottamista ja joillakin tuli tehtävät tehtyäkin, vaikka ensi kerta on vielä aikaa, jonka jälkeen siirrymme animaatioon.
Seiskojen kanssa teimme pyynnöstä Halloween-aiheista taidetta ja suunnittelimme oman hirviön ja kävimme samalla läpi hiukan guassimaalauksen tekniikoita sekä kertasimme värioppia. (se vihreä on niin mystinen väri)
Hullu Juttu: Voiko taide olla näin helppoa?
KU1 Mies ja nainen taiteessa
Naiset taiteessa -video.
Miehet taiteessa -video.
Naiset taiteessa.
Miehet taiteessa.
Miesten ja naisten välinen suhde taiteessa.
"Mies ja nainen taiteessa"
Lue kursorisesti artikkelit internetistä, joiden linkit löydät kuvataideopetus.blogspot.comista. Samassa postauksessa on myös linkkejä kahteen youtube-videoon, jotka auttavat huomattavasti tehtävän suorittamisessa.
Kun olet tutustunut taustamateriaaliin, valitse esitetyn materiaalin perusteella neljä (4) sinua kiinnostavaa taidehistoriallista aikakautta. Näiden aikakausien tyylien kautta peilaa ko. aikakauden miehen ja/tai naisen asemaa yhteiskunnassa tai miehen ja naisen suhdetta ko. aikakaudella. Voit esimerkiksi pohtia kuvallisesti, onko naisen asema ollut alisteinen, millainen parisuhde miehellä ja naisella on sinä aikana voinut olla, onko mies kuvattu patriarkaalisena.
Teet neljä teosta: kaksi maalausta, kaksi piirustusta. Teosten koko A3.
Tänään opimme
Teimme tällä viikolla
Sally Mann ja Dali
Uusi jakso, uudet kujeet
Animaatiokuvia
Näyttelyaulasta web-näyttelyihin
Ensimmäinen näyttely!
Joen rannalla
Kasien kanssa olimme perjantaina ja maanantaina tekemässä ympäristötaidetta uimarannalla (Simonranta). Aiheena oli "Mainoskampanja Playstation 3:ll"e. Tavoitteena oli tehdä ympäristötaiteen keinoin neljä perusmuotoa: neliö, kolmio, ympärä ja rasti sekä sana, joka kuvaa mainoskampanjaa. Sen jälkeen teokset kuvattiin. Tai ainakin yritettiin kuvata, sillä paristot sammuivat kahdesti digipokkarista, joka otettiin perjantaina mukaan. Onneksi kännykkäkamera tuli apuun, eikä kuvanlaatukaan ole kauhean huono näin nettikäyttöön.
Lopputuloksista tuli poikkeuksetta hienoja ja oli mukava olla leudopssa syyssäässä luonnon keskellä.
Tänään teimme
Lisää sisältöä luvassa
Tänään teimme
Lukion ykkösryhmä kuviksen ykköskurssilla jatkoi nestemäisellä tussilla piirtämistä A2:lle. Aiheena oli vieläkin Päiväni unena.
Kasien valinnainen kuvis alkoi uuden tehtävän. Tutkimme sommittelusääntöjä Kuvan tekijä -oppikirjasta, jonka jälkeen oppilaat alkoivat suunnitella mielibändinsä tai -artistinsa seuraavan levyn kantta sommittelusääntöjä noudattaen.
Linkit Kuv1 tehtävä 3
Linkit kuv1 tehtävä 4
Naiset taiteessa -video.
Miehet taiteessa -video.
Naiset taiteessa.
Miehet taiteessa.
Miesten ja naisten välinen suhde taiteessa.
Lukekaa artikkelit kotona kursorisesti, mutta ajatuksella. Mielenkiintoista tarinaa. Nauttikaa! Materiaalien pohjalta tehdään mittava kuvasarja.
Tehtävän lopputuloksena on neljä A3 -kokoista teosta, joista kaksi on maalausta ja kaksi piirustusta. Aluksi valitset neljä eri taidehistorian aikakautta, jotka ovat ajallisesti erillään. Aikakausien perusteella luot neljä teosta, joissa aiheena on miehen ja naisen välinen suhde tai miehen tai naisen asema yhteiskunnassa. Teokset maalataan/piirretään valitun aikakauden mukaisella tavalla.
Rakkautta ja anarkiaa -festivaali
Lisätietoa festivaalista saat osoitteesta www.hiff.fi
Habitare 19.9 - 23.9.2007
Tänään teimme
Lukion piirustus/maalaus-kurssi jatkoi guassimaisemien tekoa, vaikka jotkut vielä tekivät akvarelleilla taidekuvan muunnosta. Muistakaa selvittää muuten poissaolonne, lukiolaisenne. Ja maksaa materiaalimaksunne.
Lukion mediakurssi otti digikuvia kolmesta eri näkökulmasta: paparazzi-, aikakauslehti- ja sanomalehtivalokuvaajan näkökulmasta.
Uutta
Muutin myös Youtube-valikon näyttämän kuvankäsittelyvideoita. Muutan aihetta aina tietyin väliajoin. Äskenhän siinä oli kuvataideopetusvideoita.
Tänään teimme
Seiska puolestaan aloitti työn, jossa tavoitteena oli laajentaa öljypastellien ja vahaliitujen käyttöä ja tutustuttaa heidät uusiin tekniikoihin. Samalla opeteltiin sekoittamaan värejä perusväreistä. Aiheena avaruusoliot.
Lukion mediakurssi puolestaan tutki sanomalehti- ja aikakauskuvia sekä viihteen eri kuvia. Digikameran käyttöä harjoiteltiin ottamalla erilaisia kuvajournalistisia tyylisuuntia edustavia valokuvia.
Ympäristötaidetta 8-luokkalaisille
Tänään teimme
Kuv6 jatkoi vesiväreillä toteutettavaa taidekuvan muunnosta. Jotkut tekivät jo guassilla maisemamnaalausta. Lukion eka kurssi menee nestemäisen tussityön jälkeen (päiväni unena, inspiraationa Michel Gondryn työt) Kalevalaisen tarinan kuvittamiseen.
Kasin valinnainen kuvis jatkaa sarjakuvan luomista aikakauslehdistä leikatuista kuvista.
Picasa
Kokeilkaa ohjelmaa koululla kuvisluokassa tai kotona. Se on täysin ilmainen ja suomenkielinen. Ja toimii.