Nykytaiteen työpaja

Nykytaiteen työpaja aloitti eilen huikealla 20 oppilaan joukolla. Puhuimme aika paljon aluksi siitä, mikä on heidän mielestään taidetta ja mikä ei. Esimerkkeinä oli niin kipsipatsaat kuin iPoditkin. Sen jälkeen päästiinkin työn touhuun. Näistä kolmesta jokainen valitsi yhden tehtävän, jolla päästään nykytaiteen makuun.

a) TAITEEN PAIKKA

Valitse jokin perinteinen designtuote tai taide-esine (taulu kehyksissä, pienoisveistos ym.), ja valokuvaa sitä erilaisissa ympäristöissä. Pyri valitsemaan paikkoja, joissa teoksen status tai merkitys vaihtelee. Valitse lopulliseen sarjaasi 2-3 kuvaa, joiden välillä tapahtuvat suurimmat muutokset.

b) KAAOS JA JÄRJESTYS

Heitä noppaa! Anna sattuman sanella, minkälaisen kuvateoksen teet aiheesta Kaaos ja järjestys. Ratkaise nopalla joitakin teoksen tekemiseen liittyviä seikkoja, kuten esim. käytettävä tekniikka, materiaali, muoto ja väri. Voit päättää noppaa heittämällä, teetkö työn piirtämällä, maalaamalla, muotoilemalla vai valokuvaamalla vai suunnitteletko tilateoksen, performanssin tai jotakin muuta. Jos noppa valitsee maalauksen, heitä seuraavaksi vaikkapa maalauspohjasta: paperi, kangas, kovalevy, lasi, muovi… Kirjaa ylös työn etenemisen eri vaiheet, keksimäsi vaihtoehdot ja nopan valinnat.

c) SILMÄT KIINNI

Tee kosketusaistiin perustuva yksivärinen kohokuva, joka perustuu taustapinnan rakenteessa tapahtuviin muutoksiin. Voit yhdistellä kollaasimaisesti eri materiaaleja tai muokata yhtä erilaisin menetelmin. Silmät kiinni kosketellen tulisi teoksesta välittyä jonkinlainen kiinnostava kokemus muutoksesta, jännitteistä ja kontrasteista.

0 kommenttia: